Typisk norsk

Med bakgrunn fra diskusjonen i klassen om hva som er typisk norsk, ble jeg veldig engasjert. Det er kanskje ikke så lett å se hva som er det gode gamle norske med så høy globalisering som det er nå for tiden, men jeg kan, som sikkert mange andre, tenke meg frem til diverse norske egenskaper.

Er det noe vi ser fort, er det at nordmenn er patriotiske. Ikke bare tilber vi Petter Northug når han tar gull, eller jubler litt ekstra hvis fotballgutta klarer uavgjort, men er veldig stolte av landet vårt, spesielt hvis vi er i utlandet. Du har kanskje opplevd A-ha på spansk radio eller Madcon i en klesbutikk i Alicante? Da er man ikke vanskelig å be. Det tar ikke lang tid før du bryter ut at; de der, de er fra Norge… Gjerne på engelsk.

Vi er ikke bare patriotiske, men vi har også fått en god slump nøysomhet inn med morsmelka.  Vi lever i verdens kanskje rikeste land, allikevel er vi sparsomme. Nei, vi er ikke gjerrige, men sparsomme. Vi sparer endel, og handler gjerne flere ganger i uka hvis det er det som skal til for å slippe å kaste mat. I tillegg er vel landet bygget på dugnad også, så når jeg tenker meg om, kanskje vi er litt gjerrige?

Det er kanskje ikke så lett å se for seg noe som er typisk norsk, men vi har noen spesielle egenskaper her oppi nord. Vi er patriotiske, nøysomme og godtroende, ikke det at det er noe feil med det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: